Mimarlık AD 2020-2021 Bahar Dönemi Tezli Yüksek Lisans Pr. Başvurusu

Mimarlık AD 2020-2021 Bahar Dönemi Tezli Yüksek Lisans Programı Başvurusu

Tezli Yüksek Lisans Kontenjan
Kontenjan (toplam): 5     (Toplam kontenjan; normal kayıt, kurum içi yatay geçiş, kurum dışı yatay geçiş ve yabancı uyruklu kontenjanın toplamıdır.)
Kurum İçi Yatay Geçiş:-               Yabancı Uyruklu: –
Tezli Yüksek Lisans Başvuru Şartları
1. Başvuru için adayların Mimarlık bölümü dört yıllık lisans programlarından mezun olması ve not ortalamasının en az 2.50 olması gerekmektedir.
2. ÖSYM tarafından yapılan ALES (SAYISAL) sınavından en az 55 sayısal puan veya eş değer sınavlar olarak kabul edilen GRE veya GMAT’dan eşdeğer puan almış olmak gereklidir.
3. Lisans eğitimlerini yurtdışında yapmış olan adayların YÖK’ten denklik belgesi almaları gerekmektedir (KKTC Üniversiteleri dahil).
4. Mimarlık Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına Alan dışı başvuru kabul edilmemektedir.
5. Başvuru için gerekli olan belgeler Fen Bilimleri Enstitüsüne teslim edildikten sonra, yukarıda belirtilmiş olan şartları sağlayan adaylara, Mimarlık anabilim dalınca kurulan jüri tarafından online mülakat sınavı yapılacaktır. Yeterli koşulları sağlayan öğrenciler seçilecektir.
Değerlendirme
100 tam not üzerinden başvurduğu programın puan türünde ALES (SAYISAL)’ in %50’si, lisans not ortalamasının %30’u ve sözlü mülakat notunun %20’si alınarak yapılır.
Sözlü Mülakat Tarihi:   22 Ocak 2021 / saat: 10:30

Başvuru Tarihleri: 24.12.2020- 20.01.2021