İş Sağlığı ve Güvenliği AD -2020-2021 Bahar Dönemi Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Başvurusu

İş Sağlığı ve Güvenliği AD -2020-2021 Bahar Dönemi Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programı Başvurusu

Genel Koşullar

1 .Başvuru için, Mühendislik ve Mimarlık bölümlerinden lisans diplomasına sahip olmak,
2. Tezli programa başvuracak adayların; ALES’ten (SAY- son beş yıl içinde) en az 55 almış olmak.  Yada YÖK tarafından kabul edilen GMAT veya GRE sınav türlerinden ALES (SAY) 55 puan türüne eşdeğer puan almış olmaları gerekmektedir.
3. Yabancı uyruklu öğrenci adaylarının TÖMER (Türkçe Dil Sınavı) geçer puan almış olmaları KKTC Üniversiteleri dâhil (Program Dili Türkçedir).
4. ÖNEMLİ: Yabancı uyruklu öğrenciler ve Lisans eğitimlerini yurtdışında yapmış olan adayların YÖK’ten  lisans/yüksek lisans diploma denklik/tanınırlık belgesi, almaları zorunludur (KKTC Üniversiteleri dâhil)
5.  İş Sağlığı güvenliği için başvuru şartlarını sağlayan herkes, ALES ve ortalamaya göre sıralama yapılarak alım olacaktır. Başvurular Ana bilim dalı başkanlığı tarafından değerlendirilecektir.
Kontenjan
Tezli Yüksek Lisans Programı:   5 Kişi