İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı AD 2020-2021 Bahar Dönemi Tezli/Tezsiz YL Başvurusu

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı AD

2020-2021 Bahar Dönemi Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı Başvurusu

Tezli Yüksek Lisans Programı Kontenjan
Toplam: 5
Kurum içi yatay geçiş: 0     Yabancı Uyruklu: 0
Tezsiz Yüksek Lisans Programı Kontenjan
Toplam: 5
Kurum içi yatay geçiş: 0   Yabancı Uyruklu: 0
Tezsiz Yüksek Lisans Programı Başvuru Şartları
1.  İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümleri dört yıllık lisans programlarından mezun olmak,
2. Yabancı uyruklu öğrenci adaylarının TÖMER (Türkçe Dil Sınavı) geçer puan almış olmak,
Tezsiz Yüksek Lisans Programı / Değerlendirme
Pandemi nedeniyle Bilim Sınavı ve Mülakat yapılmayacaktır. Değerlendirme Lisans not ortalaması esas alınarak yapılır.
Tezli Yüksek Lisans Programı Başvuru Şartları
2. Tezli Program için Lisans not ortalamasının en az 2.50 şartını sağlamak,
3. Tezli Program için ALES sınavından (EA Puan Türü) son beş yıl içinde en az 55 puan almış olmak veya YÖK tarafından kabul edilen sınav türlerinden eşdeğer puan almış olmak
4. Yabancı uyruklu öğrenci adaylarının TÖMER (Türkçe Dil Sınavı) geçer puan almış olması.
Tezli Yüksek Lisans Programı / Değerlendirme
Pandemi nedeniyle Bilim Sınavı ve Mülakat yapılmayacaktır. Değerlendirme ALES (EA) puanının %50’si ve Lisans Not ortalamasının %50’si alınarak yapılır.
Not: Alan dışı başvurularda Bilimsel Hazırlık Programı uygulanır.