Elektronik Bilgisayar Mühendisliği AD 2020-2021 Bahar Dönemi Tezli Yüksek Lisans Başvurusu

Elektronik Bilgisayar Mühendisliği AD

2020-2021 Bahar Dönemi Tezli Yüksek Lisans Başvurusu

Tezli Yüksek Lisans Programı Kontenjan
Toplam: 10 kişi  (Toplam kontenjan normal kayıt, kuurum içi yatay geçiş, kurum dışı yatay geçiş ve yabancı uyruklu adayların kontenjanının toplamıdır.)
Kurum içi yatay Geçiş: –
Yabancı Uyruklu Aday: 3

Tezli Yüksek Lisans Programı Başvuru Şartları:
1. ALES (SAY- son beş yıl içinde) en az 70 puan almış olması gerekmektedir.
2. MF mezunu olmak. Farkı bir alandan mezun oluş adaylara Bilimsel Hazırlık Programı uygulanır.
3. Yabancı Dil Belgesi son beş yıl içerisinde alınan YÖKDİL veya YDS’den en az 50 puan gereklidir. (Program Dili İngilizce)
4. Başvuru için adayların 4 yıllık mühendislik Fakültelerinin Bilgisayar Mühendisliği, Mühendislik Bölümleri ( Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, vb) Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Haberleşme Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği Lisans programından mezun olması zorunludur.
5. Alan dışı başvurularda ilgili Anabilim Dalı tarafından belirlenen Bilimsel Hazırlık Programı uygulanır.
6. Elektronik Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisans programı başvurularında Yazılı Bilim Sınavı’ndan 70 puanın altında alan öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacak olup mülakata giremeyeceklerdir.
DEĞERLENDİRME
*100 tam not üzerinden başvurduğu programın puan türünde ALES (SAY)’ın %50‘si, Lisans not ortalamasının %20 si, yazılı Bilim Sınavı’nın %15’i, ve Sözlü mülakat Notunun %15’i alınarak yapılmaktadır.

Başvuru Tarihleri:   24.12.2020- 20.01.2021